Beleving

4 juli 2024 - Montgenèvre, Frankrijk

Voor deze dag stond een taxirit in de planning, maar na goede informatie van ’Luc, de Belg’ die we twee dagen geleden in een refuge ontmoette, hij heeft deze route gisteren gelopen en ons foto’s gestuurd van een sneeuwvrije top .. tip op tijd beginnen !

Dat is in een refuge geen probleem, tussen half zeven en zeven uur beginnen de meeste wandelaars aan een nieuwe dag, half acht ontbijten (broodje jam, koffie/ thee/sap) en rond acht uur gaat ieder zijns weegs … wij beginnen direct weer met klimmen, zig zag naar boven, in het begin kijken we steeds achteromdaar liepen we gisteren, daar is de refuge en de kerktoren waar je dan opeens hoog boven uit stijgt .. lopen door het bos … richting top én moeten we wel weer vooruitkijken naar de volgende klim.

Bijzondere beleving​​​​​​… als we naar boven lopen richting de top horen we de wind onder ons  door de kloof jagen … bijzonder voelen geen wind maar horen het wel .

Boven op de top even een ‘thuis’ gevoel, we zien (een soort van) Zwolse kievitsbloem …

Langs onze routedie eerst door het bos gaat wordt onze fantasie geprikkeld door ‘natuurlijke kunst’ prachtig hoe het oude hout of de boomwortels soms tentoongesteld liggen 😉

Dan komen we in een vallei zou voor ons het Paradijs kunnen zijn … we worden er stil van … wat een beleving 😇 willen hier wel even blijven, naast de wondermooie bergen dus ook een wondermooie vallei .Schitterende fuchsia rode bloemenheuvels met als achtergrond rondom de bergen én de strakblauwe lucht . Stil zitten we hier even .. ons te verwonderen over zo’n mooie plek waar we samen mogen zijn ❣️

De volgende klim wacht, kijken zolang als  het kan achterom en gaan … weer zo’n beleving over de kam heen, net of je over een drempel stapt  … blij, een goed gevoel dat het ons toch weer gelukt is én we zien  weer een heel ander landschap !

Een lange afdaling naar Montgenèvre, zien en horen de marmotten die over elkaar heen buitelen en als ze onraad bespeuren snel in hun hol wegduiken… Bijzonder is dat we nu alles weer hetzelfde doen maar dan andersom .. zig zag naar beneden tot we het laatste stuk weer door het bos naar Montgenèvre lopen …

Gelukkig dat we niet met de taxi zijn gegaan, hadden deze dag zeker de vallei niet willen missen 😊

1. Els:
    4 juli 2024
    Prachtig!❣️👏🏻
  2. Jannie:
    4 juli 2024
    Wat een prachtig weer hebben jullie, strak blauwe luchten,
    ja dat geloof ik graag dat jullie geen taxi genomen hebben.
    dan had je dat niet gezien